Vriendendag: save the date

Op zondag 22 september 2024 organiseert de Vriendenstichting (SVNP) opnieuw een vriendendag. De laatste is al weer enkele jaren geleden, dus we vinden het hoog tijd om weer een mooie dag te verzorgen, dit keer rond het thema ‘Oogsten’. Een rijk thema, dat past bij het seizoen, waarin voor ieders smaak wel iets te vinden zal zijn. Het menu voor de dag is nog in de maak en houden jullie dus te goed. Maar we beloven je dat het smaakvol en inspirerend gaat worden! Noteer de datum dus vast in je agenda! En laat het ons alvast weten als je van de partij wilt zijn. Je kunt ons mailen via vriendendag@zenleven.nl. Zodra we het programma hebben – tweede helft juni – sturen we je dat dan rechtstreeks toe.

Voor wie is de dag?

Iedereen die de Noorder Poort een warm hart toe draagt is welkom op deze dag. Of je nu officieel Vriend bent, af en toe deelneemt aan programma’s van de Noorder Poort of het centrum kent via je leraar of meditatie-begeleider -we nodigen je van harte uit je op 22 september te laten verrassen en verwennen met ‘voeding voor lichaam en geest.’

Ter inspiratie….

De dichtregels die je door deze uitnodiging heen gestrooid vindt zijn zaadjes ter inspiratie.  We hopen dat ze aanslaan, en dat je op 22 september aansluit!


Each year as autumn comes, the moon will shine as before,

And the world will watch it, will face it, till eternity.

Sermons at Mt. Ryozen, lectures in the Vale of Sokei,

Were teachings so precious, the audience needed the moon.

My meditation under the moon lasts till the ripest night.

The stream has hushed its cry, dew lies thick everywhere.

Who, among the moon-viewers tonight, will have the prize?

Ryokan