Ordinatie in Dharmahuis Leeuwarden

Belangrijk moment in de ceremonie: het afscheren van het laatste plukje haar.

Ordinatie in Dharmahuis

Shinjin met moeder en zus

Gea wordt Shinjin

Foto's: D. Hartmans-Rodenhuis.

 

Op 22 september is Gea de Vries in het Dharmahuis tot unsui (zenboeddhistische non) geordineerd.

 

Het is de eerste keer dat deze ceremonie hier heeft plaats gevonden en dat er onder leiding van Tenjo osho een unsui in het Dharmahuis komt trainen. Nadat Gea had aangegeven dat ze unsui wilde worden, is ze eerst als proef voor drie maanden in het Dharmahuis geweest (zie ook Het zenleven van Gea de Vries). Zowel voor Gea als voor Tenjo was dat een positieve ervaring.

 

Gea heeft bij haar ordinatie de naam Shinjin gekregen, wat Hart van toewijding betekent. Shinjin heeft een kamer in het Dharmahuis en ze volgt een dagprogramma met 's ochtends en 's avonds meditatie en overdag meditatieve arbeid. Dit laatste houdt in dat ze werk doet dat gedaan moet worden, zoals: boodschappen, eten koken, schoonmaken, cursusavond voorbereiden, naaiwerk, kluswerk enz. Daarnaast doet ze regelmatig mee aan retraites op de Noorder Poort.

 

De term unsui betekent wolk en water. Er wordt mee aangegeven dat de training erop gericht is om te leren leven zoals een wolk of als water, meegaand met wat zich voordoet, zonder ergens aan vast te houden.

 
We wensen Shinjin veel goeds toe op deze weg.