Beste lezer,

 

Met blijdschap presenteren we het eerste nummer van ZenLeven, een tijdschrift van en voor alle zenbeoefenaars in Nederland die verbonden zijn met het International Zen Center Noorder Poort. Dit digitale tijdschrift zal tweemaal per jaar verschijnen. Met inhoudelijke artikelen en terugkerende rubrieken hopen we bij te dragen aan betrokkenheid bij de sangha en aan inspiratie voor de zenbeoefening. ZenLeven biedt een platform voor de Noorder Poort, voor de groepen in het land en voor drie gerelateerde stichtingen:

 

Het Dharmahuis Leeuwarden, dat activiteiten organiseert op het gebied van zenmeditatie en geleid wordt door zenleraar Anshin Tenjo Schröder.

 

De Vrienden van de Noorder Poort, een stichting die activiteiten organiseert om fondsen te werven ter ondersteuning van  de Noorder Poort.

 

Het International Zen Institute Nederland, dat praktische ondersteuning biedt aan de Nederlandse meditatieleiders van de sangha.

 

In dit nummer vind je onder meer een uitgebreid interview met Jiun roshi, een tekst van Maurits Hogo Dienske over niet-zelf, een rubriek over haiku van Hans Reddingius en een inkijkje in het zenleven van René Kres. Er is ook een cartoon van Marjita Timmer.

 

We hopen dat ZenLeven zal bevallen. Wie wil reageren, suggesties wil doen of kopij wil aanbieden is van harte welkom (email: redactie@zenleven.nl)! Zie ook de colofon onderaan de pagina.  Een hartelijke groet van de redactie.