Afsluiting jubileumjaar in foto’s

Foto’s van Ben Kersaan (behalve de dia’s uit de voordracht van Jiun roshi)

Op 17 september werd het jubileumjaar van de Noorder Poort afgesloten met een feestelijke bijeenkomst. Na een ontvangst met koffie en taart gingen de ongeveer tachtig gasten voor het officiële gedeelte naar de tent die voor deze gelegenheid was neergezet, waar we welkom werden geheten door Jiun roshi en vervolgens toegesproken door de voorzitters van de Nederlandse en Duitse zeninstituten en van de Vriendenstichting – de mooie, persoonlijke toespraak van Hotei Verduin, voorzitter van het Nederlandse instituut, vind je elders in dit nummer.

Jiun roshi vertelde ons daarna over de geschiedenis van de Noorder Poort en uitte haar grote dankbaarheid jegens degenen die haar waren voorgegaan, waaronder Thich Man Giac, Prabhasa Dharma zenji en haar eigen ouders. En ze eerde twee vertegenwoordigers van boeddhistische leraren uit de generatie boven haar, namelijk Ton Lathouwers en Jotika Hermsen. Jiun roshi schonk elk van hen, naar Tibetaans gebruik, een sjaal – geen witte, maar één die ze hopelijk nog vaak met plezier zullen dragen.

Beelden uit de tent

  • .

Dia’s uit de voordracht van Jiun roshi

  • .

Jiun roshi maakte ook de opbrengst bekend van de actie NP25+. Die is vorig jaar gestart om een nieuwe zendo te kunnen bouwen (een lang gekoesterde wens), maar de veranderingen in de wereld van het afgelopen jaar en de prijsstijgingen in de bouwsector hebben het bestuur doen besluiten van koers te veranderen. Het bedrag van € 184 000 zal worden ingezet om de Noorder Poort te verduurzamen. We houden jullie op de hoogte!

Na de toespraak van Jiun roshi werd de vlag gehesen – een geschenk van de Stichting Vrienden van de Noorder Poort.

Toen was het tijd voor een heerlijke buffetlunch, en (in de middag) voor “diverse activiteiten”.   

 

  • Lunch bereid door vrijwilligers onder leiding van Agetsu