21 mei 2016: burgemeester Crone, Jiun roshi en Tenjo Schröder voor het Dharmahuis

Jubileum Dharmahuis

door Tenjo Schröder

Alhoewel het Dharmahuis al sinds 2005 actief is in Leeuwarden, is het op 21 mei precies vijf jaar geleden dat ons pand op de Tuinen in Leeuwarden officieel werd geopend. We vieren dat door dit jaar extra activiteiten te organiseren. Het ziet ernaar uit dat tegen de zomer meer mogelijk zal zijn om elkaar fysiek te ontmoeten. Mocht dat niet zo zijn, dan passen we de activiteiten aan.

Als thema voor dit jubileumjaar heeft het bestuur gekozen voor 'Natuurlijk'. We kunnen veel leren van de natuur, waar we zelf ook deel van uitmaken. Maar hoe natuurlijk zijn wij? Veel van de activiteiten zullen buiten in het 'groen' plaats vinden. Wie weet ontdekken we daar onze ware natuur.

 

In ieder seizoen is er een wandeltocht in stilte in de omgeving van Leeuwarden. Op de jubileumdag houdt Jiun roshi digitaal een lezing met de titel Natuurlijk zijn wij mensen. Deze lezing wordt vooraf gegaan door een diashow over de ontwikkeling van het Dharmahuis tot nu toe, gevolgd door een interview met Jiun roshi en Tenjo. De bezinningsdag buiten vindt plaats op een bijzonder stukje natuur waar we onze aandacht zullen richten op onze zintuigelijke waarnemingen. In oktober kunnen we kennis maken met andere boeddhistische organisaties en stromingen die in Friesland actief zijn. Verder staan de inmiddels bekende en jaarlijks terugkerende activiteiten wadlopen en de natuurretraite ook op het programma.

Opening: rondgang

Dit is het jubileumprogramma:

 

25 aprilVoorjaarswandeling
22 meiJubileumdag
12 juniBezinning buiten
3 juliWadlooptocht
2 augustusNatuurretraite
13 novemberHerfstwandeling
23 oktoberBoeddhadag
29 januariWinterwandeling

aan het eind van onze ontdekkingsreis
zullen we aankomen waar we begonnen zijn
en de plek voor het eerst leren kennen.

T.S. Eliot

 

Leuk om je te zien bij één van onze activiteiten. Graag tot dan.