Foto © Simon van der Woude

Berichten van het Dharmahuis

Gastverblijf

De badkamer die op de zolder van het Dharmahuis wordt gebouwd is bijna klaar. Hierdoor is het mogelijk dat gasten een nacht, een paar dagen of langer in het Dharmahuis kunnen verblijven en met het dagelijkse programma mee kunnen doen. Dat betekent 's ochtends en 's avonds een meditatieprogramma en overdag meewerken. In een groot huis met een actief centrum is altijd wel iets te doen. We werken zoveel mogelijk in stilte en met aandacht. Het is ook mogelijk om het programma aan de persoonlijke behoefte aan te passen, zolang het past in de zenbeoefening.

 

Mocht je hier belangstelling voor hebben dan kun je contact met ons opnemen (zie de contactgegevens hieronder).

Boekje 'Liefs van Nettie'

Twee jaar geleden is Nettie Groeneveld overleden. In het najaarsnummer van 2018 stond een In memoriam voor haar. Ze maakte jarenlang deel uit van de maandagavondgroep in het Dharmahuis en deed regelmatig mee aan retraites op de Noorder Poort. Ook was ze bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Noorder Poort.

 

Toen ze hoorde dat ze uitgezaaide slokdarmkanker had en niet meer behandeld kon worden, heeft ze haar gedachten en ervaringen in verschillende nieuwsbrieven opgeschreven en gedeeld met dierbare mensen in haar omgeving. Het zijn hartverwarmende en ontroerende brieven, waarin ze vol wijsheid en mededogen schrijft hoe ze de laatste fase van haar leven ervaart. Zo schrijft ze: Ik ben een bevoorrecht mens, dat ik heb geleerd dat het leven zich in dit moment afspeelt. Ze laat ons zien hoe ze dit bevrijdende inzicht keer op keer leeft, ook op momenten die moeilijk zijn.

 

Voor haar overlijden hebben Nettie en Lenie (haar vrouw) besloten de brieven te bundelen in een boekje, zodat anderen er misschien inspiratie en steun uit kunnen putten. De oplage (en de opbrengst) van het boekje is aan het Dharmahuis gedoneerd. Het is daar ook te bestellen en kost  € 8,50 (de portokosten zijn € 3,75).

 

 

Contactgegevens van het Dharmahuis zijn: Tel: 06-11755886 of contact@dharmahuis.nl