Van de Stichting Vrienden van de Noorder Poort

Nieuwe bedden voor alle gastenkamers Noorder Poort

In alle kamers staan nu deze bedden

Feestelijke lunch

Op 11 januari is het project Slapen is van groot belang afgesloten met een feestelijke bijeenkomst, waarvoor alle donateurs waren uitgenodigd. Er was ook reden voor dat feest: het streefbedrag van €13.000 was binnen: voldoende voor nieuwe bedden, matrassen, kussens, beddengoed en spreien.

 

In totaal waren er zo’n zestig mensen aanwezig. In de ochtend gaf Jiun roshi een teisho over Slapend wakker worden en daarna was er een feestelijke lunch, mét optreden van een bewonerskoor (waarin ook Jiun roshi meezong).

 

Hieronder een foto-impressie:

Feestelijke lunch Noorder Poort

Boven de mooi gedekte tafels, rechts het team van serveerders

Schalen met heerlijke hapjes...

Een verrukkelijk toetje

Tijdens de maaltijd overhandigde de penningmeester van de Vriendenstichting het opgehaalde bedrag van €13.000 symbolisch aan de penningmeester van de Noorder Poort. Het symbool was een prachtig miniatuurbedje, geborduurd door de 90-jarige tante van de penningmeester van de Vriendenstichting.

Veel mensen hebben meegewerkt om dit project en de feestelijke afsluiting tot een succes te maken: Mieke Clement die het opknappen van de kamers heeft begeleid en de bedden met alles wat erbij hoort heeft uitgezocht, Marion Dijkstra die als hoofdkok voor de lunch heeft gezorgd, Martine des Tombe die als dirigent het koor heeft begeleid, en nog veel andere vrijwilligers en bewoners van de Noorder Poort.

 

Hartelijk dank aan hen allen, en vooral natuurlijk aan alle donateurs die dit project mogelijk hebben gemaakt.

Het Noorder Poort bewonerskoor zingt aan het eind van de lunch