Nieuwe ZenLeven thuistrajecten

Vanaf 1 juni kun je je inschrijven voor een nieuwe ronde van de ZenLeven thuistrajecten, die in september zullen starten.

 

Meedoen aan een thuistraject betekent één of twee jaar intensief zen beoefenen, met persoonlijke begeleiding van een leraar bij oefeningen die je in je dagelijks leven kunt doen. Deze begeleiding gaat meestal via Skype of  Zoom.

 

Twee mensen die in 2018 meededen, hebben iets over hun ervaringen geschreven.

Mariëtte deed mee aan het intensieve traject en dat opende totaal nieuwe wegen.

Lees haar ervaringen

Hans Reddingius, die voor ZenLeven de haikurubriek verzorgt, deed mee aan het basistraject. Hij was er tevreden over, maar merkte dat hij na afloop moeite had om verder te gaan met de oefening.

Lees zijn ervaringen

Het thuistraject dat dit jaar gaat starten, wordt aangeboden in drie varianten:

 

  1. Het basis thuistraject duurt één jaar en omvat uitsluitend oefeningen voor je dagelijks leven, met persoonlijke begeleiding maar zonder programma’s op de Noorder Poort.
  2. Het intensieve thuistraject duurt twee jaar en omvat zowel een programma’s op de Noorder Poort als persoonlijke begeleiding bij oefeningen.
  3. Een vervolgtraject van één jaar voor degenen die het intensieve thuistraject 2018 hebben afgerond. Ook dit programma omvat sesshins en persoonlijke begeleiding.

Vanaf 1 juni staan alle details op onze website. We melden de opening van de inschrijving via de nieuwsbrief van de Noorder Poort. Als je die (onregelmatige) nieuwsbrief niet krijgt, kun je je daarvoor aanmelden op de startpagina van zenleven.nl.