Kamers op Noorder PoortSlapen is van groot belang!

Nieuwe bedden en matrassen voor de Noorder Poort

 

Een paar reizende monniken bezochten eens een beroemde zenmeester en vroegen hem: ‘Zeer geachte zenmeester, vertel ons, hoe worden wij verlicht?’

De zenmeester glimlachte en zei: ‘Ik eet, ik loop, ik zit, ik slaap…’

‘Dat is toch niets bijzonders, gewaardeerde zenmeester. Ook wij eten, lopen, zitten en slapen!’

De zenmeester antwoordde vriendelijk maar vastberaden: ‘Ja, dat klopt.  Maar als ik eet, dan eet ik ook en als ik loop dan loop ik ook. Als ik zit dan zit ik en als ik slaap dan slaap ik.’

 

In het voorjaar is het dak van de Noorder Poort vervangen. Dankzij de maandenlange inzet van bewoners en vrijwilligers hebben alle kamers een nieuwe vloer en een nieuw dakraam gekregen, en zijn de muren geverfd.

 

De volgende stap is dat de kamers worden voorzien van een nieuw bed met een nieuw matras.

De huidige bedden en matrassen zijn al oud en zijn nodig aan vervanging toe. Natuurlijk willen we graag dat bezoekers van de Noorder Poort goed slapen. Een nieuw bed met een goed matras zal daar optimaal aan bijdragen.

 

De Stichting Vrienden van de Noorderpoort (SVNP) gaat graag in op het verzoek van het bestuur van de Noorder Poort om de bedden te bekostigen. SVNP start daarom een campagne onder bezoekers, vrienden en vriendinnen van de  Noorder Poort met het verzoek om te doneren. Dan hopen we in het najaar van 2019 voldoende geld te hebben om de kamers van ongeveer dertig nieuwe bedden en matrassen te voorzien.

 

U kunt ons helpen door uw gift over te maken op:

NL82 INGB 0004 5634 61

t.n.v. Stg Vrienden van de Noorder Poort

Butenweg 1, 8351GC, Wapserveen

o.v.v. Slapen is van groot belang!