voorzitterswissel SVNP

vlnr Modana Rouw, Mieke Clement, Gerda van Gelder, Ria Duiven, Martine des Tombe en Cocky Brouwer

Van het bestuur van de Vriendenstichting

Modana Rouw

Het leuke artikel over de bijen van Cees de Wit  zegt genoeg over de gift die we onlangs deden. Niet alleen is het leuk erover te lezen, de zichtbaarheid op het terrein doet ons ook veel plezier. Dank aan Cees, en ook aan Trudy Prins en Bertha Doorten die gaan helpen met de verzorging van de bijen: iets bestendigen en verzorgen is minstens even belangrijk als eraan beginnen. Wij hebben er het volste vertrouwen in.

 

Wat valt er verder aan nieuws te melden?

Nettie Groeneveld en Mieke Clement hebben aangegeven te willen stoppen met hun bestuurstaken voor de Vriendenstichting en we zijn op zoek gegaan naar nieuwe mensen. Die hebben we gevonden! Meteen maar drie tegelijk zelfs.

 

Het Bestuur is uitgebreid met drie nieuwe leden: De voorzittershamer werd op 8 april overhandigd aan Martine des Tombes. Gerda van Gelder gaat het secretariaat doen en Cocky Brouwer heeft aangegeven het liefst projectmatig te werken.

We staan in de startblokken, klaar om te beginnen. Het wachten is op een aanvraag van de Noorder Poort. Want voor wie dat nog niet weet, of  ter herinnering: de Vriendenstichting komt pas in actie als de Noorder Poort om steun vraagt. Twee projecten uit het verleden springen dan in het oog: in 2008 “De Noorder Poort onder dak” en in 2015 “Loop, er is geen weg”, de aanleg van de “kinhin (meditatie)paden”.

Maar we geven ook kleinere bedragen waarvoor we geen ‘inzamelingsactie’ op touw hoeven te zetten omdat we daarvoor voldoende in kas hebben.

 

Dankzij die jaarlijkse en losse giften hebben we op dit moment wel voldoende middelen om een Vriendenbank aan te schaffen. Wie de Noorder Poort dit jaar bezoekt kan daar zeker op neerstrijken. We houden u op de hoogte, want hij staat er nog niet. Wij verheugen ons erop.

 

Met dank aan Mieke en Nettie voor hun inzet in de afgelopen jaren, en natuurlijk met dank aan alle donateurs!